Apelsinkyckling & Saffransrisotto

Apelsinkyckling & Saffransrisotto

Posted by

4 portioner
Goda vintriga smaker som passar bra tillsammans.

Det här behöver du:
Kyckling:
600 g Kycklingfilé
1 st Apelsin
0,5 dl Strösocker
Risotto:
3 dl Avorioris
50 g Smör
2 dl Vitt vin
0,5 g Saffran
5 dl Kycklingbuljong (1 tärning uppkokad i vatten)
100 g Västerbottenost (Riven)
1 st Röd Paprika
0,5 dl Persilja (Hackad)

Så här gör du:
Kyckling:
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Ansa kycklingen. Salta och peppra.
3. Bryn kycklingfiléerna i lite smör i en stekpanna. Lägg sedan över i en ugnsfast form.
4. Tillaga färdigt i ugnen, cirka 15 minuter.
5. Riv skalet av apelsinen.
6. Pressa saften av apelsinen i en kastrull och tillsätt sockret. Värm sakta till sockret smälter.
7. Rör ner apelsinskalet.
8. Pensla på apelsinsaften på kycklingen när det återstår några minuter av tillagningen.
Risotto:
1. Fräs riset i smöret i en tjockbottnad kastrull.
2. Tillsätt vin, saffran och lite av buljongen.
3. Låt småkoka med och späd med lite buljongen i taget. Rör om med jämna mellanrum.
4. Smaka av och kolla när riset är klart. Det ska vara ”al dente”.
5. Rör ner ost, paprika och persilja i riset.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.