Ett nyttigt och saftigt bananbröd som är mycket enkelt att baka.
Det här behöver du:
2 st Ägg
250 g Havregryn (Fiberikade)
1 tsk Salt
1,5 tsk Bikarbonat
2 dl Filmjölk
2 st Bananer
Garnering:
1 st Banan
Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen pösiga i en bunke som rymmer samtliga ingredienser.
3. Hacka havregrynen till ett havremjöl i en matberedare.
4. Häll ner havremjölet, salt, bikarbonat och filmjölk i bunken och rör om till en kladdig deg.
5. Mosa bananerna ordentligt och rör ner i degen.
6. Häll degen i en bakplåtspappersklädd brödform (1,5 liter eller större)
7. Dela bananen på längden och tryck ner lite lätt ovanpå degen.
8. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 45–50 minuter.
9. Lyft upp limpan ur formen och låt svalna.
Bananlimpa
